Microgreens, wat zijn dat eigenlijk?

Microgreens zijn de jonge scheuten van alom bekende groentegewassen. Tuinkers is hiervan een goed voorbeeld wat al jaren lang bekend is. Je kan echter nog veel meer groente als microgreens eten zoals rucola, mosterd en radijs. Microgreens zijn met heel veel gerechten te combineren: op een broodje, door de salade, maar bijvoorbeeld ook op een pizza of door de soep. Ook bij de sushi zijn microgreens een fantastische toevoeging. In de horeca worden microgreens al langer gebruikt als garnering of als smaakmaker.

Omdat microgreens in het vroegste stadium van de groei zijn, bevatten ze indrukwekkende hoeveelheden vitaminen en mineralen. Soms tot wel 40 keer zoveel als de volgroeide plant! Hierdoor kan je gerust zeggen dat microgreens eigenlijk gewoon superfoods zijn! En bovendien is de smaak ook vele malen intenser en frisser. Sommige microgreens, zoals zonnebloemscheuten, bevatten ook veel eiwitten waardoor ze een goede aanvulling zijn op een vegetarisch dieet.

 

Hoe worden jullie microgreens geteeld?

Wij telen onze microgreens in onze geklimatiseerde teeltruimte in Ede, en wij werken uitsluitend met biologische grond en zaden, en zonder enige vorm van bestrijdingsmiddelen. Hierdoor is ons teeltproces verantwoord, duurzaam en lokaal. Onze microgreens worden geteeld in biologisch afbreekbare bakjes en potjes van gerecycled karton. Na gebruik mogen ze dus gewoon bij het GFT afval.

 

Wanneer en waar kan ik mijn bestelling afhalen?

Je kan je bestelling woensdag of vrijdag afhalen tussen 13:00 en 18:00 bij onze vestiging in Ede, in de Roots Innovation Hub aan de Kazernelaan 2 D86 op het World Food Center. Wij stellen je per e-mail op de hoogte wanneer je bestelling klaar staat.

 

In welke regio bezorgen jullie?

Momenteel bezorgen wij in de volgende gemeentes: Ede, Wageningen, Veenendaal, Rhenen, Renkum (excl. Oosterbeek)

 

Wanneer bezorgen jullie en wat is de levertijd?

Wij bezorgen momenteel op de woensdag tussen 15:00 en 19:00. Wij streven er naar om je product de eerstvolgende bezorgdag af te leveren.

 

Wat houd het microgreens abonnement precies in?

Vind je onze microgreens lekker en wil je ze regelmatig gebruiken in je gerechten? Dan is ons wekelijks microgreens pakket misschien wel iets voor jou! Je krijgt dan wekelijks een pakket naar keuze thuisbezorgd. Wij bezorgen op woensdag. Je kan er ook voor kiezen het pakket af te halen. Onze abonnementen zijn verkrijgbaar in dezelfde regio als waarin wij leveren, en hebben een maand opzegtermijn. Nadat je je eerste betaling hebt gedaan zal er maandelijks een vast bedrag worden afgeschreven. Je kan ook een eenmalige versie van het pakket bestellen om het eens te proberen. Bestellen kan via de website, maar je kan ook een mailtje sturen naar info@microgreensholland.nl of bellen/WhatsAppen met 0318-260004.